Bland antikke skatter med trendy interiør

Hvis du vurderer å pusse opp hjemmet ditt, har du en spennende tid framfor deg. Du har sikkert mange idéer til det nye interiøret, dekorasjonene og fargene i din bolig. Du har kanskje bladd gjennom mange blogger og blader for inspirasjon til oppussingen. Kanskje har du en helt egen og personlig smak, og ønsker ikke å følge trendene. Man trenger ikke å velge enten eller, for man kan finne uendelige nyanser mellom og innenfor begge.

Kobber på kjøkkenet

I fjor var lyse gråtoner på kjøkkenet i en fin kombinasjon med mørkt stål en hit i kjøkkeninnredning og design. I år er trendene veldig like, men i 2019 heller vi mer mot offwhite på kjøkkenskapene. Det nyeste nå er håndtak og annet stålutstyr i kobber. Denne moten får tankene lett over på gamle gårder og en litt bonderomantisk stil, men i kombinasjon med det mørke treverket, eller de lyse gråtonene fra fjoråret som mange velger å fortsette med, får kobberet en stilfull og klassisk look.

Årets kjøkkeninnredning kan altså være en kombinasjon av lyse gråtoner på skap og mørkt stål på håndtak og vask, eller offwhite på treverk og kobber på håndtak, vask og annet utstyr. Gulv og dører mellom kjøkken og stue skal helst være av mørkt tre, som i de andre oppholdsrommene i huset.

Vinter og sommer i stua

Møblene i år er i en metallisk gråfarge, noe som passer til flere nyanser av tretoner bortsett fra de aller mørkeste. En stue med stålgrå sofa og sittegruppe, tregulv og hvite gardiner som rekker fra tak til gulv skaper en hyggelig atmosfære. Hvis man i tillegg har en peis i hjørnet, skaper alt dette sammen en hyggelig vinterstemning.

Med vegger i offwhite kan man enkelt gjøre små forandringer for å veksle mellom vinter- og sommertid. Dekorasjoner, duker, puter og gardiner er objekter i interiørdesign som ikke krever mye arbeid eller et betydelig budsjett for å forandre på. Selvfølgelig trenger man ikke å følge trendene slavisk, for det aller viktigste i et interiørdesign er at huset skal føles som et hjem for de som bor i det.

Antikviteter setter et personlig preg

Årets baderom har ikke gjennomgått betydelige forandringer fra fjoråret. Badekar skal enda stå ut fra veggen, og materialene i år også er mørkegrå stein og hvitmalt aluminium. Badekar som minner om stamper i formen passer godt til innredningen på kjøkkenet, blant annet med sitt gammeldagse kobber. Materialene og fargene i trendene gjør det lett å plassere pyntegjenstander som har gått i arv, eller gamle skatter man finner på marked for antikke møbler og pyntegjenstander.

Siden kobber er på moten, kan man bare glede seg til å søke opp auksjoner på nett og brukthandlere i byen man bor i. Enkelte bruktbutikker spesialiserer seg på møbler, og har et gjennomtenkt utvalg. Her kan man finne skatter til kjøkken og stue!

softpress