Gjør et antikt møbelkupp på auksjon

Hvis du er på jakt etter et skikkelig antikt møbelkupp, kan det å gå på auksjoner være en god ide. Her kan du sikre deg noen flotte antikke møbler til en meget god pris. Det er likevel noen ting som du bør gjøre deg kjent med før du legger inn bud på budrunden. Auksjoner gir deg mange gode fordeler og innimellom kan det dukke opp antikke møbler som du ikke vil finne andre steder. Hvis auksjoner er nytt for deg kan de raske beslutningene på budrunden virke ganske så skremmende før du blir vant til det.

Hvor finner du auksjoner?

Du vil finne ulike auksjoner på en rekke nettsider. De kan også bli avholdt på selve eiendomsplassen, diverse hoteller eller andre typer fellesskap, bare for å nevne noen få plasser. Du kan også gjøre et Google-søk slik som på Live Auction Talk eller lete etter annonser i aviser. Forhør deg gjerne rundt på butikker for brukte antikke møbler. Skaff deg gjerne et abonnement fra et auksjonshus slik at du holder deg oppdatert om kommende events.

Trenger du annet tilbehør til hjemmet ditt slik som belysning, er produsenten markslöjd stedet for deg. Markslöjd tilbyr butikker i en lang rekke land i verden og har vokst seg store siden de startet tilbake i 1963.

Ting å tenke på før du går på auksjon

Det er svært viktig at du er godt forberedt før du stikker inn på auksjonen. Det du bør først og fremst tenke over er:

• Hvilke møbler er du interessert i å kjøpe?

• Hvor mye er du villig til å betale for møblene?

• Hvordan skal du få transportert møblene hjem til deg?

Gjør deg kjent med beholdningen

For å gjøre det enklere for deg selv, bør du gjøre deg godt kjent med hvilke møbler som vil bli avertert. For å gjøre dette kan du be om en katalog eller du kan ta en kikk på møbelbeholdningen online. Finn så ut hva du er interessert i å kjøpe og hvilken sum du har til rådighet å handle for. Les alt med liten skrift i tilfelle det finnes ansvarsfraskrivelser.

Budrunde per telefon

Hvis du byr på en telefonrunde bør du be om en tilstandsrapport. Hvis du velger å kjøpe et møbel som må repareres, bør du sjekke ut hvilke muligheter du har til å eventuelt bytte møblene. Helst bør du unngå å kjøpe møbler som er skadet. Det kan vise seg å bli betydelige ekstraomkostninger involvert for å få reparert møblene. Be om tilstandsrapporten hvis du byder på telefon, eller forlater et provisjonsbud med auksjonarius.

Noen gode tips for budrunden

Dette er det aller mest spennende ved en møbelauksjon! Er du fremdeles i tvil, kan det være lurt å stikke innom 2-3 møbelauksjoner først uten å legge inn bud på møblene. Ta det med ro og gjør deg godt kjent med hvordan ting fungerer. Deretter kan du vurdere å legge inn bud på møbler som fanger din interesse.

Gjør deg alltid godt kjent med hvilke regler som er gjeldende og hvilke betingelser auksjonen har. Sjekk også hvilke betalingsalternativ du har. Når du er på auksjoner kan det være svært lett å gå til impulskjøp. Når du legger inn bud, hold deg alltid til den opprinnelige planen din og hold tunga beint i munnen!

softpress