Hvorfor bør du ramme inn bildene dine?

Bilderammer er sjelden noe vi tenker mye på i sammenheng med interiør. De brukes stort sett bare av praktisk betydning, men bilderammer kan gjøre overraskende mye for helhetsinntrykket av et rom. Så her får du vite litt om hvorfor du bør ramme inn bildene dine.

Beskytter bildene mot skade

Det praktiske grunnlaget for å ramme inn bildene dine er selvfølgelig fortsatt verdt å nevne, for det beskytter dem mot skade. Uten en ramme skal det nemlig utrolig lite til for at bildet blir ødelagt. Kanskje det blir sølt litt vann, eller kanskje bildet faller ned og blir tråkket på. Bilderammer tar store deler av støtet i sånne situasjoner, og kan redde de uvurderlige familiebildene fra å bli ødelagt.

Gjør dem lettere å henge opp

Et rom kan fort virke kaldt og tomt om det ikke er noen ting på veggene. Derfor ønsker man ofte å henge opp bilder på veggen, men uten rammer blir dette en utfordrende affære. Du kan selvfølgelig henge opp bildene med en spiker eller lignende, men dette vil jo skade bildet. Eller så kan du henge det opp med for eksempel lærertyggis, men da spørs det jo hvor godt bildet egentlig henger. Å benytte en ramme gjør det rett og slett enklere, og sørger for at du får fylt veggene med flotte bilder.

Stilfullt

La oss nå heller ikke glemme hvor utrolig fine bilderammer kan være. I tillegg til standardrammer du finner på vanlige butikker, finnes det også utrolig mange vakre antikke rammer. Disse kan du få tak i på for eksempel auksjoner, eller i en bruktbutikk. Pene rammer fungerer godt som en dekorasjon i seg selv, og bidrar også til å fremheve bildene dine.

Bilderammer er nok ganske undervurdert, med tanke på hvor mange gode egenskaper de har. Siden de både beskytter bildene dine mot skade, og bidrar til å dekorere hjemmet ditt, er de helt klart verdt investeringen. Konklusjonen er vel at flotte bilder ser enda bedre ut i flotte rammer, så det er bare å skaffe deg noen med en gang.

softpress