Skap personlig interiør

Det finnes en mengde interiørdetaljer å få kjøpt, men hvis du virkelig vil skille deg ut, og skape din egen stil, bør du prøve å lage ting selv. Personlig stil er en av de aktuelle interiørtrendene, og det trenger slett ikke være vanskelig å lage ting til hjemmet. Husk at det er de små detaljene som er viktige for å skape stemning i hjemmet. Her er noen tips til hva du kan gjøre selv.

Lag egne gardiner

 

Det er ingen heksekunst å sy gardiner, og når du syr selv, får du personlig tilpassede mønstre, farger og detaljer. Pynt gjerne gardinene med fine bånd og dekordetaljer som perler, krystaller eller kunstige blomster. Når du syr selv, kan du også kombinere ulike stoffer og farger, for å lage helt unike gardiner. Du kan applikere, lage kapper eller til og med lage små lommer på gardinene, der du kan oppbevare småting. Bruk fantasien.

Hvis du har litt tålmodighet, kan du også strikke eller hekle en gardin. Dette egner seg best til gardinkapper til små vinduer, ettersom store strikkede gardiner lett vil sige ned.

Lag egne puter

Det er også lett å lage egne puter. Her har du mange muligheter. Du kan sy, brodere, strikke eller hekle gardinene, og det er en mengde gratis mønster tilgjengelig på nettet. Velger du tykt garn, blir du raskt ferdig. Du kan også strikke et teppe til sofaen i samme slengen.

Lag egne duker

På internett finner du også mønstre på egne duker som du kan strikke eller hekle, eller du kan kjøpe et sett for å brodere en duk. Det trenger ikke å være en avansert duk, så lenge den er personlig. For det er det personlige som er i trendbildet. Hjemmet ditt skal reflektere den du er, og det du liker å holde på med. Så vis fram hobbyen din.

Mal egne bilder

Du trenger ikke å være kunstner for å male egne bilder. Er du flink, kan du selvsagt lage skikkelige mesterverk, men hvis du er nybegynner, kan du faktisk bare male abstrakte bilder med spennende farger. Bildet trenger ikke å ligne på noe, for hvis fargene er fine, vil bildet likevel skape stemning. Det kan koste litt å kjøpe inn lerret, pensler og maling, men et lån fra centum gjør det enklere å skaffe det du trenger.

Lag egne blomsterpotter

Hvis du vil lage noe som virkelig er i vinden, kan du støpe blomsterpotter i betong. Dette er enklere enn det ser ut til, og du får et personlig resultat. Du kan selvsagt også kjøpe ferdige blomsterpotter og dekorere dem på en personlig måte, med maling, eller detaljer du limer på utenpå. Kanskje du kan sy eller strikke et fint bånd til å feste rundt krukken. Mer skal ikke til for å lage noe unikt og spennende.

softpress