Hvordan du kan bruke tapet slik at hjemmet ditt skiller seg ut

Mange forbinder kanskje tapet med tacky rom med leopardmønster, eller overveldende bestemor-rom fylt med blomstertapet. Men tapet kan faktisk være både stilfullt og vakkert, bare det brukes riktig. Her får du derfor masse tips på hvordan du kan bruke tapet på en unik og stilig måte, slik at ditt hjem får sitt eget særpreg.

Møbler

Når man tenker på tapet tenker nok de aller fleste på noe som går på veggen, men tapet kan brukes på så mye mer enn det. Om du for eksempel har en litt kjedelig lampeskjerm, kanskje den til og med begynner å bli litt sliten, så er tapet den perfekte løsningen for å gi lampeskjermen nytt liv. Eller om du skulle ønske at kommoden i gangen var litt mer livlig, og sa mer om hvem du er. Da kan skuffene dekkes i en vakker tapet, og vipps har du en unik kommode som ser splitter ny ut.

Hvorfor ikke taket?

Taket er sjelden noe man tenker særlig på i moderne hus, og er derfor ofte ensfarget og ganske nøytralt. Men hvorfor ikke forsøke å skape illusjonen av at taket er høyere enn det er, for eksempel ved bruk av tapet med skyhimmel? Eller kanskje du faktisk våger å bruke en blomstertapet, slik at øynene kan vandre over de vakre blomstene når man kikker opp, men at man ikke trenger å se de overalt i rommet.

Det er altså mye mer til tapet enn et heldekket rom som kun skaper kaos og slitne øyne. Tapet kan være både vakkert og subtilt, og bidrar til at du kan vise personlighet gjennom tapetvalgene dine. Ha det moro med tapet, og la kreativiteten løpe vilt, for det er bare fantasien som setter grenser.

softpress