Lage mat uten mobil?

Mobilene er med oss rundt dagen, også når vi lager mat og spiser. Det er ikke mange som blar i kokebøker eller magasiner i denne tiden, når matblogger er så utrolig populære. Hvor stor rolle har teknologien våres tatt bare rundt matlagingen, og kan det faktisk være dårlig for helsen?

Jeg vedder på, at det har gått en ganske lang tid siden du sist grav opp den gamle kokeboka du arvet av familie mange år siden, og sånn er det hos en stor del av oss. Vi har fått en vane av å ta ut mobilen og bare søke for noe på google, der vi kan finne mange oppskrifter som er både nye og oppdateres ofte, til helt alt. Du trenger heller ikke å være hjemme! Du kan sitte på bussen på vei hjem og allerede vite hva må finnes først. Men føles det ikke bare litt lat ut, da? Savner vi ikke nostalgien vi føler når vi leser gjennom de samme sidene mormor har en gang skrevet? Nå vet vi hva vi trenger og hvordan maten lages, da legger vi sikkert mobilen vekk helt til maten er ferdig, eller?

Nei, ingen husker en hel oppskrift etter bare å ha bladd gjennom den en gang! Derfor har telefonen en stor rolle i hele prosessen. Mellom alt vi gjør, sjekker vi det neste. Mobilen kan lide litt av dette, siden det kan være litt saus (blant annet) som flyr. Det er smart å ha skjermbeskyttelse, som kan redde telefonen fra mulige skader. Da maten har blitt laget og kjøkkenet, og håpentligvis også skjermen på mobilen har blitt ryddet, lar vi endelig teknologien vekk og nyter retten vi laget for oss selv, ikke sant?

Jeg nevnte tidligere at internettet og teknologien har en stor rolle (kanskje for stor), i matlagingen, og dette mener også tiden etter selve maten er laget. Man kan kanskje fotografere retten, sende bildene til noen av vennene våres eller legge de ut på sosiale medier, og siden vi allerede har mobilen i hånden, kan vi like godt se på en film eller noe når vi spiser. Mange kan synes at det er godt å ha litt lyd i bakgrunnen, men egentlig har studier vist, at de som bruker mobilen mens de spiser er ikke like glade i livet enn de som lar den være. Les også tendly. Med det sakt, kan vi godt si at rollen mobilen har kan være veldig praktisk, men ikke alltid så god.

Ja, det kan være lett å ha all informasjonen du trenger rett på skjermen foran deg, men det kan også være viktig å ta litt avstand fra ting du ikke kan ta på. Du vet, nyte de tingene som er der

da. Det er veldig sant at smarttelefonene er noe som har gjort livet våre mye enklere, de lar oss finne massevis av nyttige ting på internettet. Uansett, er det veldig viktig å kunne å spare noen timer av dagen bare for deg og de rundt deg.

softpress