Pynt til jul på budsjett!

Det er virkelig en herlig tid når julen er over oss og det er på tide å pynte hjemmet. Stemningen kommer fort når man ser igjen den koselige pynten fra i fjor, kjenner lukten av pepperkakene i ovnen og hører lyden av knitrende vedkubber i peisen. For mange familier i vårt langstrakte land har allikevel julen en liten bakside: i vårt moderne samfunn er den ofte forbundet med utgifter, i form av gaver, opplevelser og julepynt. I denne posten skal vi se på at juledekorasjoner ikke trenger å være dyrt, og at det også er mye bedre for miljøet å velge rimelige løsninger. I tillegg er det morsomt – å få med hele familien på juleverksted er mange barns beste minner fra juletiden!

Naturen har mye å by på

Jul handler mye om naturen. Vi henter inn treet, vi nyter snøen ute og vi brenner ved i peisen. Naturen gjør seg godt som dekorasjon på mange måter. Ute på gårdsplassen kan du istedenfor å kjøpe inn messinglykter lage noen gode gamle snølykter. Alt du trenger er snø, telys og noen kreative hender. plukk noen kvister og grener, legg dem sammen med mose og kanskje bind det hele sammen med silkebånd om du har noe liggende, så har du flott borddekorasjon. Husk også at gjenbruk er positivt både for lommeboka og miljøet. Bruk julepynt fra i fjor, kjøp brukt og lån fra venner og familie om det ikke blir brukt. Etter jul, pass på å pakke julepynten godt ned i esker som du vet hvor du oppbevarer, så har du det klart til neste år igjen. Den beste måten å spare på å er å ha det hyggelig sammen, og bygge tradisjoner med familien!

De grunnleggende tingene man trenger

Med dette i bakhodet er det kanskje noen ting du behøver å kjøpe inn. Juletrelys i LED er en brannsikker måte å lyse opp treet på, og litt glitter og stas til å henge på får du hos partyking.no. Det kan også være verd å investere i noen pepperkakeformer. Kakene kan både spises og henges på treet som dekorasjon. Nam nam! Julegavene trenger heller ikke å koste mye. Det er sunt å innføre regler i familien for hva ting skal koste. Barn trenger et fornuftig forhold til penger, og det er ikke nødvendig å venne dem til at de skal få julegaver til tusenvis av kroner når julekvelden kommer. Kanskje er det andre hyggelige ting kvelden kan handle om isteden? Gjør det til en kreativ, morsom høytid hvor hvert familiemedlem får oppleve hverandres beste sider.

softpress